De ce case din containere maritime?

  • de

Mii de containere maritime scoase din uz sunt lasate prin porturile din întreaga lume, unele chiar au fost aruncate direct în mare pentru a nu mai fi transportatate înapoi în tara de origine. De ce s-a ajuns în situația asta? Mulți din cei care trimit mărfuri peste ocean cu containerele maritime, aleg sa nu le mai expedieze înapoi goale și sa cumpere altele din Asia, pentru un cost mai mic. Astfel ca toate containerele folosite rămân în porturi așteptând ca să fie folosite. O metodă foarte răspândită în ultimii ani de reciclare a containerelor maritime este transformarea lor în locuințe și în clădiri publice precum scoli, grădinițe, birouri, studiouri și orice îți trece prin cap.

O casa din container are un preț relativ mic, potrivit pentru orice buzunar, îți poți face acest tip de casă fara sa cheltui foarte mulți bani, mai ales dacă alegi sa îți faci singur construcția în loc sa apelezi la o companie specializata. În teorie procesul de construcție a caselor din containere este destul de simplu de realizat. Poți alege sa construiești o casa dintr-un singur container sau din mai multe suprapuse și lipite unul de celalalt pentru a forma un spațiu mai mare potrivit pentru o familie mai numeroasa.

Înainte de a cumpăra un container maritim trebuie sa știi cateva lucruri esențiale

În primul rand trebuie sa știi ca un container maritim care a fost folosit pentru transportul mărfurilor de multe ori poate avea pereții și podeaua mult mai slăbite decât un container care a avut doar un drum. Dacă îți dorești să cumperi un container pe care sa nu fie nevoie sa îl ajustezi mai târziu, inspectează fiecare unghi și verifica acoperișul și podeaua. Dacă cumperi un container online cere cât mai multe poze detaliate și chiar imagini 360° din interiorul containerului, dacă o sa vezi lumina prin tavan, cu siguranță pe acolo se poate strecura și apa ceea ce nu e bine, de asemenea fi atent la urmele de rugina.

Un container maritim are nevoie de izolație pentru a oferii confort în zilele cu temperaturi extreme, altfel casa devine un loc insuportabil de locuit. Poți izola containerul cu spuma poliuretanica sau ii poți face un acoperiș verde care pe lângă ca v-a fi o oaza de verdeață și de viata pe casa ta, v-a păstra căldură în casa iarna și răcoare vara pentru ca fiecare sezon sa fie plăcut de locuit.

Poți cumpăra o casa container la preț mic pe care sa o transformi în casa la care ai visat dintotdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *