Cum sa alegi un container de locuit

  • de

            Daca te-ai gandit sa iti construiesti propria casa si ai tras concluzia ca nu ai suficiente resurse financiare, nu te alarma. Ai sansa de a avea o casa frumoasa cu ajutorul containerelor de locuit. Acestea iti ofera mii de moduri de organizare si compartimentare astfel incat tu si familia ta sa traiti intr-un mediu curat si igienizat. 

 Cand vine vorba de containere de locuit, ai de ales intre cele modulare si cele de tip monobloc. Pentru aceasta decizie trebuie sa masori cu atentie spatiul de care dispui. Astfel, daca ai o suprafata mica de pamant, atunci ai putea sa optezi pentru un container modular. Acesta este alcatuit din mai multe module, adica mai multe containere supraetajate, care formeaza o constructie cu maxim 2 etaje. In aceasta casa ar putea incape cu usurinta, una sau doua familii. 

Spatiul nelimitat te poate trimite la optiunea a doua. Deci, daca ai o suprafata mare de pamant, poti opta pentru un container monobloc. Acesta presupune mai multe containere lipite unul de altul, creand un ansamblu bine organizat. In incinta containerului monobloc pot exista mai multe intrari dintr-o incapere in alta pentru a asigura eficienta compartizarii. 

In ceea ce priveste compartizarea containerului de locuit, acesta poate fi facut dupa nevoile clientului. Containerul trebuie sa fie construit pentru a putea fi locuit. De aceea, este normal ca sa includa un grup sanitar complet, cu rezervor si vas de toaleta, sistem de dus, plus alte utilitati. Inainte de inceperea constructiei structurii metalice, se concepe o schita care impune alegerea pozitionarii usei sau a usilor de la intrare, a prizelor si a tabloului electric. Este important ca producatorii sa cunoasca dorintele clientului. 

In ceea ce priveste costurile, firmele producatoare de containere pun pret mai mare pe cele de tip modular datorita existentei etajelor. Astfel, pentru un container de locuit de tip modular, cu o lungime de 300 cm, o latime de 240 cm si o inaltime de 270 cm, suma de achitat este de 1700 de euro. In cazul unui container de locuit de tip monobloc, cu aceleasi dimensiuni ca a celui modular, vei avea de platit 1450 de euro. Se poate vedea faptul ca diferenta este semnificativa. 

Containerele de locuit sunt usor de transportat de la producator la client. Totodata, instalarea lor nu ia mult timp. De obicei, transportul este realizat cu o platforma auto sau cu un tir si este asigurat de catre cumparator.

Se stie ca alegerea unei case nu a fost niciodata usoara. Sunt foarte multe lucruri de analizat si de intrebat. Partea buna este ca pe piata exista numeroase oferte de containere de locuit. Important este ca bugetul sa fie potrivit pentru satisfacerea dorintelor. Orienteaza-te bine inainte sa decizi ce container de locuit ti se potriveste. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *